Ανακαινίσεις Κατοικιών

Η τρέχουσα οικονομική κατάσταση, έχει αναγκάσει πολλούς ιδιοκτήτες κατοικιών να περιορίζονται στην ανακαίνιση των κατοικιών τους, αντί να προβαίνουν στην αγορά ή κατασκευή μιας νέας, κατασκευασμένης με πιο σύγχρονες μεθόδους.
Η εταιρεία μας, πολύ συχνά, αναλαμβάνει την ανακαίνιση κατοικιών μικρών ή μεγαλύτερων, με σκοπό τις μικρής κλίμακας οικοδομικές επεμβάσεις αναδιάταξης των χώρων, ώστε να γίνουν πιο πρακτικοί, φιλικοί και εργονομικοί στους χρήστες της κατοικίας.
Λόγω της σχετικής παλαιότητας των κατοικιών, υδραυλικά δίκτυα παροχής κρύου νερού και ζεστού νερού χρήσης, καθώς και όλα τα ηλεκτρολογικά δίκτυα παροχής ισχύος και ασθενών ρευμάτων, γίνονται συχνά αντικείμενο πλήρους αντικατάστασης, μαζί με τον ηλεκτρολογικό πίνακα της κατοικίας.
Οι επεμβάσεις μας, εστιάζουν επίσης στην πλήρη ανακαίνιση των μπάνιων, αντικατάσταση των επίπλων κουζίνας, πλακιδίων δαπέδου, κλπ. Κύρια επέμβασή μας όμως, είναι αυτή της ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας. Η εταιρεία μας, έχοντας καλά υπόψη ό,τι πιο σύγχρονο σε εξοπλισμό και υλικά, καταφέρνει αποτελεσματικά να επεμβαίνει στους παρακάτω τομείς, όταν ανακαινίζει μια κατοικία.

1.  Θερμομόνωση της υπάρχουσας εξωτερικής δομικής κατασκευής, εξωτερικά με κατασκευή θερμομονωτικού κελύφους, ή εσωτερικά με κατασκευή νέας επένδυσης από γυψοσανίδα, με μόνωση ορυκτοβάμβακα, σε όλη την έκταση των εξωτερικών τοίχων της κατοικίας, οι οποίοι γειτνιάζουν με το εξωτερικό περιβάλλον. Στη μελέτη και τις εργασίες θερμομόνωσης περιλαμβάνεται και η οροφή της κατοικίας.
2.  Η παρασκευή ζεστού νερού χρήσης γίνεται από ηλιακό θερμοσίφωνα ή από την αξιοποίηση της παραγόμενης θερμότητας από αντλία θερμότητας ή από επίτοιχο λέβητα φυσικού αερίου ή τέλος από συνδυασμό κάποιων από τις παραπάνω λύσεις.
3.   Η ηλιακή αξιοποίηση είναι βασικός άξονας για την κατεύθυνση των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης, που σχεδιάζει και υλοποιεί η εταιρεία μας στις ανακαινίσεις. Εγκαθίσταται εξοπλισμός επικουρικής θέρμανσης από τον ήλιο στην ταράτσα της κατοικίας, ο οποίος περιλαμβάνει την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών, καθώς και εξοπλισμό αποθήκευσης ζεστού νερού, για ετεροχρονισμένη απαίτηση θέρμανσης, σε δοχεία αδρανείας. Η δευτερεύουσα πηγή θέρμανσης του νερού, όταν δεν επαρκεί η ηλιακή ενέργεια, είναι επιλογή μεταξύ αυτόνομου λέβητα συμπυκνωμάτων, πετρελαίου ή αερίου, ή επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου.
4.  Όταν οι συνθήκες και οι οικονομικές δυνατότητες το επιτρέπουν, η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας είναι ο ενεργειακά αποδοτικότερος τρόπος εξασφάλισης της θέρμανσης της κατοικίας, του ζεστού νερού χρήσης αλλά και της ψύξης της κατοικίας, χωρίς επιπλέον εξοπλισμό. Η κάλυψη των αναγκών και ψύξης μιας κατοικίας προϋποθέτει βέβαια την εγκατάσταση τοπικών μονάδων κλιματισμού τύπου FCU, αντί σωμάτων που εξυπηρετούν μόνο θέρμανση.
5.  Σε όλες τις κατοικίες απαραίτητη είναι η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων της κατοικίας με νέα σύγχρονα 
κουφώματα με θερμοδιακοπτόμενες διατομές και διπλά ενεργειακά τζάμια. Η αντικατάσταση των κουφωμάτων είναι σημαντικής αξίας ενέργεια, η οποία προσφέρει σημαντικά στην θερμομόνωση της κατασκευής και μειώνει αισθητά τη δαπάνη για θέρμανση και ψύξη της κατοικίας. Η εταιρεία μας, με σημαντική επένδυση στη συνεργασία με εργοστάσιο κατασκευής κουφωμάτων στην Καβάλα, σας προσφέρει θερμομονωτικά κουφώματα πολύ υψηλής τεχνολογίας, κατασκευασμένα με profil της γερμανικής εταιρείας VEKA, του μεγαλύτερου κατασκευαστή profil στον κόσμο. Η κατασκευή των κουφωμάτων με τις αυστηρότερες προδιαγραφές, σε συνδυασμό με τα ενεργειακά τζάμια που τοποθετούνται στα κουφώματα, προσφέρουν την καλύτερη θερμομονωτική συμπεριφορά στα ανοίγματα της κατοικίας.
6.  Σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο η εταιρεία μας εγκαθιστά συστήματα σκίασης στο εξωτερικό μέρος των ανοιγμάτων με Ανατολικό, Δυτικό ή Νότιο προσανατολισμό, ώστε να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη θέρμανση της κατοικίας από την ηλιακή ακτινοβολία.
7.  Αναδιοργάνωση του φωτισμού της κατοικίας εσωτερικά και εξωτερικά, με χρήση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας led και με έλεγχο της λειτουργίας του εξωτερικού κυρίως φωτισμού με αυτόματο τρόπο, ο οποίος ελέγχει το επίπεδο φυσικού φωτισμού, πάντα σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη.
8.  Οι επεμβάσεις της εταιρείας μας μπορεί να διαφοροποιούνται φυσικά, από μια κατοικία σε κάποια άλλη, ανάλογα πάντα με τις ιδιαιτερότητες κάθε κατασκευής. Έτσι οι επεμβάσεις μας μπορεί να αφορούν σε αντικείμενα όπως:

  • Xρήση ιδιαίτερα θερμοχωρητικών δομικών στοιχείων στο εσωτερικό της κατοικίας για αποθήκευση ενέργειας.
  • Φύτευση του περιβάλλοντα χώρου της κατοικίας, ώστε να αναβαθμιστεί το μικροκλίμα της κατοικίας, προσφέροντας κυρίως δροσισμό.
  • Τοποθέτηση αντιηλιακών μεμβρανών σε υφιστάμενα υαλοστάσια αιθρίων σε κατοικίες.
  • Θερμομόνωση της ταράτσας ή της κεραμοσκεπούς στέγης της κατοικίας.
  • Διόρθωση των ηλεκτρικών παραμέτρων της παροχής ρεύματος της κατοικίας.
  • Εγκατάσταση γεωθερμικής αντλίας στην κατοικία.
  • Θέρμανση της πισίνας της κατοικίας με χρήση ηλιακών συλλεκτών και αντλίας θερμότητας, αντί λεβήτων υγρών καυσίμων.
  • Αντικατάσταση των κινητήρων που χρησιμοποιούνται στην κατοικία, με νέους τεχνολογίας inverter.

Η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη μελέτη και εγκατάσταση αισθητήρων και ενεργειακών ηλεκτρονικών διαχειριστών σε μεγάλες κυρίως κατοικίες ή κτήρια, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των εγκατεστημένων συστημάτων με τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, ώστε να μειωθεί η συμμετοχή της προμηθευόμενης ενέργειας στο συνολικό κόστος της απαιτούμενης από την κατοικία ή το κτήριο ενέργειας.