Κουφώματα ξύλου

Η εταιρεία μας σας προσφέρει κουφώματα κατασκευασμένα από πραγματικό ξύλο της επιλογής σας. Μπορείτε να διαλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία ξύλων, με διαφορετικές ιδιότητες, αντοχές και χαρακτηριστικά (π.χ. μεράντι, ιρόκο, τηκ, κλπ.). 
Τα κουφώματα ξύλου κατασκευάζονται από ξύλο μασίφ, στο οποίο γίνονται με υψηλής ακρίβειας μηχανήματα όλες οι απαραίτητες κατεργασίες, προκειμένου αυτά να διαμορφωθούν κατάλληλα, ώστε να υποδεχθούν τα εξαρτήματα και τους μηχανισμούς για τη σωστή, ποιοτική και ασφαλή λειτουργία τους.
Το ξύλο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των κουφωμάτων είναι τρικολλητό, δηλαδή τρείς λωρίδες του ιδίου ξύλου κολλιούνται με τα "νερά" τους σε διασταυρούμενη διάταξη, ώστε να μεγαλώνει η αντοχή του τελικού σύνθετου συνόλου. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η τεχνική δεν επιτρέπει στο ξύλινο κούφωμα να αποκτά ανεπιθύμητες στρεβλώσεις, οι οποίες εκτός από το φανερό αντιαισθητικό αποτέλεσμα, οδηγούν το κούφωμα σε κατάσταση δυσλειτουργίας.
Οι μηχανισμοί των ξύλινων κουφωμάτων που χρησιμοποιούμε είναι γερμανικής προέλευσης, πιστοποιημένοι με τεχνικά χαρακτηριστικά, που τους ταξινομούν στις ανώτατες, ποιοτικά, θέσεις. Τα ξύλινα κουφώματα με τους μηχανισμούς αυτούς, λειτουργούν όπως κάθε αντίστοιχο αλουμινίου ή PVC, εξασφαλίζοντας στο χρήστη την καλύτερη εργονομία και λειτουργικότητα. Διαθέτουν ανάκλιση και δέχονται όποια ενεργειακά τζάμια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αντίστοιχα κουφώματα αλουμινίου ή PVC.
Τα ξύλα, μετά την κοπή τους και την αρχική επεξεργασία τους, διαποτίζονται με αντιμικροβιακά και αντιμυκητιακά οικολογικά υλικά, ώστε να προστατεύονται από παθογόνα μικρόβια, ή άλλους οργανισμούς που τα καταστρέφουν.
Η βαφή των ξύλινων κουφωμάτων γίνεται με τα καλύτερα βερνίκια, ώστε να τα προστατεύουν από μικροφθορές, ηλιακή ακτινοβολία και παραμόρφωση του χρώματός τους από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Η απόχρωση του βερνικιού που θα χρησιμοποιηθεί είναι της επιλογής σας, ενώ είδη ξύλων και αποχρώσεις μπορείτε να τα επιλέξετε από τα δειγματολόγια της εταιρείας μας.
Μαζί με τα υαλοφόρα κουφώματα, σας προσφέρουμε επίσης και ξύλινα παντζούρια, από μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.