Θερμοστατικές βαλβίδες ανάμιξης & solar kit

Οι θερμοστατικές βαλβίδες ανάμιξης αποτελούν πολύ χρήσιμο ενεργειακά εξοπλισμό σε μια εγκατάσταση. Η γενική χρήση τους έχει στόχο να αναμείξει νερά διαφορετικών θερμοκρασιών ώστε η έξοδος να τροφοδοτείται με νερό σταθερής θερμοκρασίας.
Η λειτουργία τους είναι να διατηρήσουν σταθερή, σε μια ρυθμισμένη τιμή, τη θερμοκρασία του αναμειγμένου νερού που διανέμεται προς κατανάλωση, όταν οι συνθήκες τροφοδοσίας κρύου και ζεστού νερού ποικίλλουν. 
Βελτιώνουν τη διανομή ζεστού νερού σε θερμοσίφωνες και λέβητες οι οποίοι είναι παράλληλα συμβατοί με θερμικά ηλιακά συστήματα για την παραγωγή ζεστού νερού οικιακής χρήσης, αξιοποιώντας στο έπακρο το υπάρχον θερμοδυναμικό δυναμικό του ηλιακού θερμοσίφωνα, ενώ επιτρέπουν τη λειτουργία μιας δευτερεύουσας πηγής, όσο είναι απαραίτητο, προκειμένου να παραλλάβουμε νερό της επιθυμητής θερμοκρασίας και όχι παραπάνω, ξοδεύοντας άσκοπα ενέργεια για τη θέρμανσή του.
Το ηλιακό kit μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα με υψηλές θερμοκρασίες ζεστού νερού που προέρχεται από τον ηλιακό συλλέκτη ή τη βοηθητική συσκευή.
Αν κατά συνέπεια, έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα και επίτοιχο λέβητα, το solar kit σας είναι απαραίτητο. Οταν το νερό του ηλιακού δεν έχει επαρκή θερμοκρασία, δηλαδή μεγαλύτερη των 45οC, τότε εντελώς αυτόματα, ο επίτοιχος λέβητας συμπληρώνει την απαιτούμενη θερμότητα στο νερό του ηλιακού, προκειμένου η θερμοκρασία του ναφτάσει τους 45οC, ή όποια θερμοκρασία νερού εσείς έχετε επιλέξει. Αν η θερμοκρασία του νερού του ηλιακού είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχετε ρυθμίσει στο solar kit, τότε νερό κρύο, αναμιγνείεται με το ζεστό κατά τόσο ποσοστό ώστε η θερμοκρασία του προσαγώμενου νερού να είναι 45οC. H θερμοκρασία αυτή θεωρείται ιδανική ώστε να αποφεύγονται εγκαύματα, κυρίως σε μικρά παιδιά. 
Είναι αντιλιπτό ότι η εξοικονόμηση ενέργειας με το solar kit είναι πολύ μεγάλη, αφού η ενέργεια που καταναλώνουμε είναι όση ακριβώς απαιτείται για να θερμάνουμε όσο νερό επιθυμούμε, στη θερμοκρασία ακριβώς που θέλουμε!

Θερμοστατικές βαλβίδες ανάμιξης & solar kit

Κατασκευαστής:
Τιμή καταλόγου με ΦΠΑ: 99,20€ Ρωτήστε μας για την έκπτωσή σας
Θερμοστατική βάνα ανάμιξης και προστασίας ζεστού νερού χρήσης,  R 3/4", με ρύθμιση νερού μεταξύ 38-60οC.
Κατασκευαστής:
Τιμή καταλόγου με ΦΠΑ: 365,80€ Ρωτήστε μας για την έκπτωσή σας
Το ηλιακό kit της Buderus προσφέρει τη δυνατότητα της παράλληλης χρήσης, κάθε τύπου, ηλιακού θερμοσίφωνα με επίτοιχο λέβητα αερίου.Βελτιώνει τη διανομή ζεστού νερού σε θερμοσίφωνες και λέβητες οι...
Κατασκευαστής:
Θερμοστατική βαλβίδα ανάμειξης με αρσενικό σπείρωμα και προστατευτικό κάλυμμα. Κωδικός: ΤΜ50SOLAR-1/2E